Пореден случай, на агресия върху медицинско лице, е установенШесто мъжко отделение

...
Пореден случай, на агресия върху медицинско лице, е установенШесто мъжко отделение
Коментари Харесай

Пореден случай на агресия към медицинско лице: Сестра е била ритана в гърдите и лицето

П ореден случай, на експанзия върху здравно лице, е установенШесто мъжко поделение в Държавната психиатрична болница в Раднево. За това алармира началникът му доктор Иван Добринов.

Инцидентът е станал нощес. Дежурната здравна сестра в отделението, в което са настанени, хора със зависимости е била ритана в гърдите и лицето от буйстващ начинаещ пациент. Той се е опитал да нападне и дежурния доктор, обясни 

Часове преди случая, персоналът на болничното заведение, излезе в двора на лечебното заведение на мирен митинг с претенции за неотложно назначение на профилирана защита. Служителите се сплотиха към изказванието, че това е извънредно значимо, с цел да се обезпечи както тяхната сигурност, по този начин и тази на пациентите. Към този миг към момента достъпът до най-голямата психиатрична болница в страната е свободен. Няма особено лице на входа, което да следи за реда в болничното заведение. 

Колеги на личния състав от цялата страна ги поддържат, застават зад тях и са склонни да се включат в нов митинг, в случай че бъде обявено авансово.

По време на вчерашния митинг, шефът на болничното заведение доктор Владимир Търнов се срещна с личния състав и изясни, че е склонен с по-голямата част от настояванията на работещите в Шесто мъжко поделение. Той също посочи, че няма задоволително санитари и сестри, само че по-големият проблем е че няма и претенденти за тези длъжности. По думите му са правени опити за въвеждане на паникбутони и други ограничения за сигурност, само че няма открито работещо решение за в този момент.

Ръководството на болничното заведение към този момент е поискало от Министерството на здравеопазването да бъдат задоволени настояванията на работещите в Държавната психиатрична болница. Исканията, които началникът на отделението доктор Иван Добринов е входирал в писмен тип, към този момент са показани в Министерството на здравеопазването и се води спор по тях.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР